Harapás: a természetes jogorvoslatokról

Mint Abeille, M mint a medúza, O, mint a csalán … fedezd fel a természetes jogorvoslatokról, hogy gyógyítani mindenféle harap ezen a nyáron!

Van olyan…Van olyan...

Méh

Ha a méhek nem természetes agresszív, lehet, hogy megszúrta, ha a fészket fenyegetett.

 • Az önálló gyógyszeres megoldás: Hiszem, eltávolítja a nyilat, ha maradt a bőr. A aspivenin egy evőeszközökkel található gyógyszertár. Az elv egyszerű: a hely a tapadókorong a terület, ahol a méreg, majd nyomja meg a szivattyút. A méreg lesz (részben) szar volt a csövön keresztül, köszönhetően szívó fejt ki a tapadókorong.
 • Az édes megoldás: a nagymamák alkalmazni, méz, ecet, vagy a lé a hagyma enyhítésére. A homeopátia, granulátum apis mellifica. Általánosságban elmondható, hogy a tünetek, duzzanat, fájdalom, a fade in 1 3 napig. Figyelem, ne tévesszük össze az irritáció miatt a sting az allergia a méreg. Abban az esetben, tachycardia, láz , megjelenés pattanások vagy légzési gén, szükséges, hogy konzultáljon késedelem nélkül.

M, mint …

Medúza

Csíp minket köszönhetően a nematocysts, mikroszkopikus urticantes sejtek mentén elhelyezett a szálak. A fájdalom, mint egy ostor …

 • Puha megoldás: A cél az, hogy megszüntesse a végtelen marad a bőrön (ezek azok, amik, mert az égés). Mossa le az érintett területet a tenger víz (különösen a tiszta víz), vagy finoman dörzsölje a homok ellen az írás. A népszerű hiedelem, hogy a vizelés szükséges, az égési, ennek semmi különös: a méreg, a medúza reagál a hő, a vizelet egy érzéstelenítő hatása …
 • Az illat megoldás: Először öblítsük le a sting a tenger víz alkalmazása előtt néhány csepp illóolaj tiszta levendula kocsonya, ha megérinti. Hatékony, ha a kérelem ismételt minden 10 perc 3-5-ször egymás után.

SzúnyogSzúnyog

A “bőrönd” valójában két különböző csövek; az Egyik szar, a vér, a másik juttat véralvadásgátlót.

 • Puha megoldás: szúnyogcsípés, mert viszket a bőr teszi enyhe allergiás reakció, hogy a nyál, hogy a szúnyog juttat, mielőtt harapás. Ne karcolja meg a gombot, még akkor is, ha beindul a nagy viszket, de mossa az irritált területet szappanos vízzel. Ez eltávolítja a nyoma irritáló nyál, segíteni a csapdát, hogy gyógyítani anélkül, hogy fertőzött. Így az élő (a legtöbb rovar), a szúnyog van egy thermolabile méreg. A hő szertefoszlik. Megközelítés egy hőforrás közelében a falatot. Azt is alkalmazni borogatást áztatott fehér ecet, vagy akár masszázs a gombot 2 csepp illóolaj, levendula, fertőtlenítő. Végre, egy csomag nedves tea helyezni a harapás megnyugtatja a viszketés. Ezen kívül,
 • Az önálló gyógyszeres megoldás: Néhány krémek (Dapis gél vagy a Baba Apaisyl, a törékeny epidermisz) ellen hatékony viszketés

O, mint …

Csalán

A tippeket a levelek szúrós szőrszálak áll többféle savak, megszűnik a szilícium-dioxid pont, amely lehetővé teszi, hogy behatol a bőr, az állatok, ez a megközelítés.

 • Gyengéd megoldás: Alkalmazni tömöríteni átitatott ecet néhány percig. Ecet az a hatása, hogy enyhíti a fájdalmat azáltal, hogy megváltoztatja a ph-értékének a bőr. Ha van egy sérülékeny bőr, inkább almabor ecet, kevésbé savas, mint a bor, ecet.
 • Az önálló gyógyszeres megoldás: Kenőcs Onctose, egy nagyon régi gyógyszer, enyhíti minden típusú harap (állati vagy növényi eredetű). Tartalmaz lidokain, helyi érzéstelenítő.

Tengeri sün

Ha a legtöbb tengeri sünök nem mérgező, a pennát lehet, hogy rejtve maradjon a bőr, a jól bemélyedések, hogy nekik nehéz eltávolítani.

 • Enyhe megoldás: Tisztítsa meg a sebet alaposan, mielőtt eltávolítja a gerinc egy nagyon vékony csipesz vagy szilánk. Szükséges, hogy húzza a tengely, hogy korlátozza a törés kockázata.
 • Az önálló gyógyszeres megoldás: lehet, Hogy nehéz, hogy távolítsa el a tüskék. Ha így van, ne makacsul. Vazelin, citromlevet, a seb; fedjük le egy öntetet, majd próbálja meg eltávolítani a következő nap.

T, mint …

KullancsvKullancs

Ez a parazita, hogy vérrel táplálkozik súlya több mint 600 alkalommal a tömeg után a “kaja”.

 • A puha megoldás: Ha egy kullancs észlel, azonnal vegye azt jelenti, hogy egy fogót: légy óvatos, a csáprágó, hogy nagyon erős, a fej gyakran marad ültetett. Megpróbál-hoz megragad olyan közel, hogy a bőrét, amennyire csak lehetséges, majd gyengéden, de határozottan távolítsa el bekapcsolása nélkül. Nem ajánlott alkoholos, olaj vagy egyéb folyadék a kullancs, idegesít ez okoz egy intenzívebb nyál elválasztás.
 • Az önálló gyógyszeres megoldás: A legjobb megoldás az, hogy védje meg magát egy anti-insect termék. A nyál a kullancs lehet egy vektor a baktériumok, illetve a Lyme-betegség, ami miatt intenzív fáradtság. Abban az esetben, kör alakú bőrpír körül a szúrás, forduljon gyógyszerészéhez.

V mint …

A

Ez a hal süllyed teljesen a homok alatt, de csak elmegy a tüskék. A csípése nagyon fájdalmas.

 • Az önálló gyógyszeres megoldás: Nem csoda recept, de egy antihisztamin, hogy csökkenti az allergiás reakciót, valamint egy fájdalomcsillapítót.
 • A puha megoldás: A méreg, a vive, hogy thermolabile (eloszlik hatása alatt a hőt), elég az, hogy a megközelítés a hőforrás közelében, a szúrás. Meleg víz, öngyújtó, vagy még egy cigarettát … feltéve, hogy nem égett meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *